AED cursus

Volg de praktijkgerichte AED cursus via MEDCH Consultancy & Education

MEDCH Consultancy & Education biedt losse AED cursussen aan voor bedrijven en particulieren. Deze 3 uur durende cursus leert u alles over reanimeren en het gebruik van AED. AED is de afkorting van Automatische Externe Defibrillator. Dit apparaat kan door middel van schokjes een stilstaand hart weer op gang brengen. Bij ons opleidingscentrum kunt u de basiscursus en de herhalingscursus volgen. De cursus wordt gegeven door een gecertificeerde docent op locatie. U kunt ook deelnemen aan onze cursusdagen. De data en locaties van deze dagen staan op deze website. Naast AED cursussen kunt u ons ook inschakelen wanneer u een BHV training of cursus, EHBO cursus of VCA cursus (inclusief VCA certificaat) wilt volgen.

Dankzij een AED cursus verhoogt u de overlevingskans van slachtoffers aanzienlijk

Tijdens de reanimatie AED cursus leren de cursisten hoe ze snel en correct kunnen handelen wanneer iemand een hartstilstand krijgt. Wist u dat er wekelijks ruim 300 Nederlanders een hartstilstand krijgen? Als er niemand snel kan handelen, is de overlevingskans 0. Maar wanneer u een AED cursus heeft gevolgd, kunt u wel snel en adequaat handelen. Hierdoor neemt de kans om te overleven beduidend toe. Zeker wanneer u een combinatie van reanimeren en AED toepast.

Wat gaat u leren tijdens een AED cursus?

Bij een hartstilstand of een fibrillerend hart is snel handelen noodzakelijk. Tijdens onze cursus leert u exact hoe u snel kunt overgaan tot actie zonder in paniek te raken. De cursus bevat een theoretisch gedeelte en een deel praktijk. Wat u onder andere gaat leren:

  • Theorie over de werking van het hart
  • Hoe u het slachtoffer kunt benaderen
  • Hoe u de ademhaling kunt controleren
  • Reanimatie
  • Werking en gebruik van AED

Waar zijn AED’s te vinden?

Op steeds meer plekken zijn er AED’s te vinden. Denk bijvoorbeeld aan treinstations, winkelcentra, luchthavens, sportverenigingen, woonwijken, restaurants en cafés en seniorenwoningen en -tehuizen. Tijdens de cursus zult u ook leren hoe u snel een AED kunt lokaliseren in openbare ruimtes. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf een AED aan te schaffen. Op onze website kunt u diverse modellen kopen. Aangezien een AED een draagbaar apparaat is, kunt u het ook meenemen in de auto of desnoods op de fiets.

Neem contact op om een AED cursus te volgen

Wilt u een AED cursus volgen op locatie of bijwonen? Neem dan contact op door te bellen naar: 0596-680238. U kunt ons ook bellen wanneer u een VCA cursus, VCA certificaat, EHBO cursus of BHV cursus wilt volgen.

Over Ons

MEDCH Consultancy & Education is uw aanspreekpunt voor trainingen en cursussen.

Tevens bieden wij een breed scala aan kwalitatieve EHBO artikelen die u online kunt bestellen.

OPENINGSTIJDEN

Maandag:08:00 - 18:00
Dinsdag:08:00 - 18:00
Woensdag:08:00 - 18:00
Donderdag:08:00 - 18:00
Vrijdag:08:00 - 18:00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

CONTACTGEGEVENS

Hertoginnelaan 3, 9901 HV Appingedam, Nederland
Klinkerstraat 32, 9732 ML Groningen, Nederland
+31 (0)596-682318
info@medch.nl
www.medch.nl