AED voor Den Ham (06-11-2017)

Wethouder Nederveen onthult buitenkast met AED in Den Ham

Vrijdag 10 november om 10.00 uur onthult wethouder Bert Nederveen een buitenkast met een AED (automatische externe defibrillator) in Den Ham. Hiermee beschikken nu alle kernen in de gemeente over een AED.

Wethouder Bert Nederveen: “Wij vinden het belangrijk dat in iedere kern een AED aanwezig is en dat deze 24 uur per dag, 7 dagen in de week (24/7) beschikbaar is. Daarom helpen we, ook op verzoek van de gemeenteraad, mee aan het realiseren van een 24/7 publiekelijk beschikbaar netwerk voor AED’s. Den Ham is de eerste kern die een buitenkast van de gemeente aangeboden krijgt.”

Buitenkast

De gemeente wil de kans dat iemand overlijdt aan een hartstilstand verkleinen door in iedere kern een AED 24/7 beschikbaar te laten zijn. De meest centraal liggende AED in elke kern krijgt een beveiligde buitenkast. De kosten voor de aanschaf van deze buitenkast en het installeren hiervan, zijn voor de gemeente. De gemeente neemt hiervoor de komende tijd contact op met de verschillende dorpsbelangen of andere belanghebbenden.

Rode Kruis

Een AED wordt gebruikt bij het reanimeren. De gemeente vindt het belangrijk dat bij een 112-melding elke AED beschikbaar is. De gemeente vraagt bezitters van een AED in onze gemeente dan ook deze aan te melden bij het Rode Kruis. Hulpverleners kunnen in een noodsituatie dan gebruik maken van betreffende AED. Aanmelden kan via www.aed4.eu.