VCA cursus

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Volg uw VCA cursus via MEDCH Consultancy & Education

Volgens de Nederlandse wetgeving zijn bedrijven verplicht om werknemers te scholen op het gebied van gezondheid, milieu en veiligheid. Dit geldt met name voor werknemers in fabrieken, de bouw of medewerkers die elders werkzaam zijn in een risicovolle werkomgeving. Met de basis VCA cursus inclusief VCA certificaat kunnen werknemers voldoen aan deze verplichting. Naast de basiscursus verzorgen wij ook de VCA VOL (Veiligheid Operationeel Leidinggeven). Deze cursus is speciaal gericht op leidinggevenden die werkzaam zijn in risicovolle werkomgevingen. Het opleidingscentrum MEDCH Consultancy & Education bestaat al ruim 15 jaar en zet zich dagelijks in om de meest volledige en kwalitatieve cursussen te verzorgen. Naast de VCA cursus verzorgen wij ook een EHBO cursus, AED cursus en BHV cursus of training.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Binnen 1 dag uw VCA basiscursus behalen op uw locatie

Onze VCA cursus neemt slechts 1 dag in beslag. Nadat de cursus succesvol is afgerond wordt er een VCA certificaat verstrekt. De cursus is erop gericht dat medewerkers leren hoe ze optimaal kunnen werken om hun veiligheid en gezondheid te waarborgen. Een VCA cursus is dus niet direct om anderen te helpen, maar om jezelf te beschermen. Tijdens de cursus leren medewerkers onder andere:

 • De Arbowet
 • Theorie over ongevallen, risicoanalyse en mogelijke noodsituaties
 • Met welke gevaarlijke stoffen men te maken krijgt
 • Hoe ze op de juiste manier kunnen tillen, hijsen of lopen
 • Hoe er verantwoord gewerkt kan worden op hoogte
 • Informatie over werkvergunningen
 • Ergonomie
 • Middelen voor persoonlijke bescherming

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

VCA cursus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

In 1 dag uw VCA cursus VOL behalen

Bent u een leidinggevende in de bouw, fabriek of een andere risicovolle werkomgeving? In dat geval kan het zijn dat u verplicht bent een VCA VOL cursus te volgen. Ons opleidingscentrum kan deze cursus op uw locatie verzorgen. Binnen 1 dag bent u al in het bezit van een certificaat. Tijdens de VCA cursus VOL doet u kennis op over de wetgeving omtrent veilig werken, leert u hoe u kunt handelen in uw rol als leidinggevende of toezichthouder en komt u alles te weten over aansprakelijkheid. Daarnaast leert u:

 • Risico’s te beheersen
 • Preventieve handelingen te verrichten om de veiligheid optimaal te houden
 • Veilig werken te bevorderen
 • Veiligheidsmaatregelen te nemen

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Neem telefonisch contact op om een VCA cursusdag te plannen

U kunt ons bereiken op het volgende telefoonnummer: 0596-680238. Tijdens het telefoongesprek spreken we samen met u een passende datum af. Naast een VCA cursus, kunt u ook bij ons terecht voor een EHBO cursus, AED cursus en BHV cursus of training.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]